Збірна України вибула з чемпіонату Європи з футболу

На чемпіонаті Європи з футболу в Німеччині збірна України в середу, 26 червня, зіграла внічию 0:0 із командою Бельгії та завершила виступ у першості, посівши останнє місце у своїй групі, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо з посиланням на DW.

Перед стартом останньої пари матчів у групі Е у всіх чотирьох команд було по три очки в активі. За умови нічиєї у паралельному матчі третього туру Україна не потрапляла до плей-офф за будь-якого іншого результату, окрім перемоги. Напередодні гри ставки букмекерів на нічийний кінець у матчі Словаччина – Румунія впали до мінімуму. Такий результат гарантував вихід у плей-офф обом цим збірним. Саме так вони й зіграли.

У результаті Україна із чотирма очками в активі залишить Євро-2024. Три інші команди групи Е з тією ж кількістю балів, але з найкращою різницею забитих та пропущених м’ячів продовжать боротьбу у плей-офф турніру.

Заклик головного тренера збірної України надати команді підтримку в матчі був почутий до третьої гри українців: за даними спортивних агентств, на 54-тисячному стадіоні в Штутгарті був аншлаг, причому українських уболівальників на трибунах було понад 11 тисяч – більше, ніж фанів із Бельгії.

Ця гра стала першою в історії української та бельгійської збірних. Бельгія у рейтингу ФІФА знаходиться на третьому місці.

Сергій Ребров вимушено не включив до складу двох ключових гравців збірної – півзахисників Михайла Мудрика та Віктора Циганкова, віддавши перевагу експериментальній схемі 5-3-2 з Артемом Довбиком та Романом Яремчуком на вістрі атаки.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо