Росія відправила 10 тисяч колишніх мігрантів на війну з Україною “копати окопи”

У Росії зараз виявили понад 30 тис. колишніх мігрантів, які нещодавно отримали громадянство РФ, але не стали на військовий облік. Про це заявив, виступаючи на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі в четвер, 27 червня, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо з посиланням на DW.

Таким чином, правоохоронні органи “стали реалізовувати положення Конституції та наших законів”, додав він.

– Нам кажуть: “Навіщо вони там потрібні, ці товариші?” Рити окопи та укріплення створювати. Для цього потрібні справді хороші робочі руки. Вони сьогодні поповнюють ряди наших тилових підрозділів, – зазначив Бастрикін, назвавши подібну практику “фішкою, яка призвела до тому, що мігранти стали потихеньку залишати Росію”.

За словами Олександра Бастрикіна, при залученні мігрантів на роботу необхідно керуватись питаннями національної безпеки.

– Я вважаю, найголовніше – змінити міграційну політику Росії, точно обґрунтувати необхідність, а можливо навіть взагалі зробити так, щоб внутрішніми ресурсами вирішити свої політичні, економічні, національні та інші проблеми, – сказав він на форумі.

Російські силовики регулярно влаштовують рейди на підприємствах, де працюють мігранти, пишуть російські ЗМІ. Як правило, їхніми цілями стають чоловіки призовного віку, які нещодавно набули громадянства РФ, але не стали на військовий облік. Їх намагаються відправити на війну до України, погрожуючи вислати у разі відмови. У свою чергу, мігрантам без громадянства РФ обіцяють у прискореному порядку видати російські паспорти в обмін на підписання контракту з Міноборони Росії.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо