Керівниця Очаківської санаторної школи-інтернату незаконно преміювала підлеглих майже на 500 тис. грн.

На Миколаївщині колишня виконувачка обов’язків директора Очаківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради у кінці 2021 року, зловживаючи своїм службовим становищем, внесла завідомо неправдиві відомості до наказу про преміювання деяких працівників, який у 900% перевищував розмір премій решти персоналу. Про це Интернет-изданию МедиаИнфо повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Ілюстративне фото

– У квітні слідчі відділення поліції № 7 Миколаївського районного управління за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення» та ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за висновками проведених відповідних експертиз ексдиректорка, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила 454 тис. грн. Дії зловмисниці були перекваліфіковані на ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах в умовах воєнного стану».

Нині слідчі поліції завершили досудове розслідування вказаного кримінального провадження. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Подальшу долю фігурантки вирішить суд.

За вказане кримінальне правопорушення ексдиректорці загрожує до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певну посаду чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо