У фіналі Євро-2024 зустрінуться збірні Іспанії та Англії

Другим фіналістом чемпіонату Європи з футболу, що проходить у Німеччині, стала збірна Англії, яка перемогла в півфіналі першості команду Нідерландів – 2:1, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як передає DW, на матчі, що проходив у середу, 10 липня, в Дортмунді, були присутні 62 тисячі глядачів.

Рахунок відкрили голландці на 7-й хвилині: півзахисник Хаві Сімонс, у середині поля відібравши у боротьбі корпусом м’яч у Деклана Райса, кинувся до воріт суперників і з ходу пробив від лінії штрафного майданчика в дев’ятку: відчайдушний стрибок голкіпера Джордана Пікфорда врятувати ситуацію вже не врятував.

Англійців пропущений гол явно не збентежив, і через 10 хвилин вони зрівняли рахунок: форвард мюнхенської “Баварії” Гаррі Кейн точно виконав 11-метровий удар, призначений за фол Дензела Дюмфріса проти нього німецьким арбітром Феліксом Цвайєром.

Частина першого тайму, що залишилася, пройшла у взаємних атаках, шанси вийти вперед були в обох команд, проте скористатися ними ні та, ні інша не зуміли.

На 80-й хвилині матчу після передачі Кайла Волкера Букайо Сака відправив м’яч у ворота нідерландців. Однак після перевірки системою VAR гол англійців не зарахували через офсайд.

На 90-й хвилині, проте, англійці знову відправили м’яч у ворота ворога, і цього разу гол був зарахований. Відзначився Оллі Уоткінс, який вийшов кількома хвилинами раніше.

Вирішальний матч Євро-2024 відбудеться у неділю, 14 липня, на найбільшій футбольній арені Німеччини – Олімпійському стадіоні у Берліні. Іспанці виступлять у фіналі чемпіонатів Європи вже вп’яте, причому тричі їм вдавалося здобути золоті медалі.

Англійці зіграють свій другий фінал ЧЄ поспіль, у першому – три роки тому – вони поступилися збірній Італії за серією післяматчевих пенальті.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо