У Белфасті на юнацькому чемпіонаті Європи з футболу збірна України зіграла у нічию із господарями турніру

У понеділок, 15 липня, збірна України розпочала виступ у фінальному турнірі чемпіонату Європи з футболу серед гравців до 19-ти років (футболісти не старші 2005 року народження), повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як передає УАФ, свій перший матч у групі А на Євро-2024 (U-19) підопічні Дмитра Михайленка проводили проти господарів змагань — збірної Північної Ірландії. Поєдинок відбувся на стадіоні Inver Park у місті Ларн.

Перший тайм пройшов за переваги синьо-жовтих, які більше контролювали м’яч і завдали трьох ударів у площину воріт суперника, але спроби відзначитися Раміка Гаджиєва, Дмитра Богданова та Андрія Маткевича звів нанівець голкіпер господарів Пірс Чарльз.

Однак найкращий шанс відкрити рахунок мали саме ірландці. На другій компенсованій хвилині першої половини гри Брейден Грем вийшов віч-на-віч із нашим воротарем, але переграти Владислава Крапивцова не зміг.

Другий тайм пройшов за тим самим сценарієм. Українці володіли м’ячом і завдали кількох непоганих ударів по воротах опонентів. Однак по-справжньому гольовий момент вони змогли створити лише раз. На 73-й хвилині Геннадій Синчук отримав чудову передачу в штрафному суперника і, здавалося, невідпорно пробив у дальній кут. Але голкіпер господарів якимось дивом зреагував і перевів м’яч на кутовий.

Під завісу матчу Дмитро Михайленко зробив потрійну заміну, однак здобути перемогу нашій команді це не допомогло і матч закінчився із нічийним рахунком — 0:0.

Наступний поєдинок на Євро-2024 (U-19) збірна України проведе у четвер, 18 липня, в Белфасті на стадіоні Seaview Stadium проти Норвегії.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо