Іспанія вчетверте стала чемпіоном Європи з футболу

Збірна Іспанії здобула перемогу над командою Англії у фіналі Євро-2024 з рахунком 2:1 і стала чемпіоном Європи з футболу, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як передає DW, матч проходив увечері в неділю, 14 липня, на найбільшій футбольній арені Німеччини – Олімпійському стадіоні у Берліні.

Перший тайм фіналу завершився нульовою нічиєю. Але вже на початку наступної половини – на 47-й хвилині – гол у ворота англійців забив Ніко Вільямс із передачі 17-річного Ламіна Ямаля, наймолодшого гравця в історії фіналів чемпіонату Європи. Англійці намагалися протистояти іспанському тиску. Тренер Гарет Саутгейт провів дві заміни, і це принесло успіх: на 73-й хвилині далеким точним ударом відзначився Коул Палмер, який вийшов на заміну. Йому асистував зірка мадридського “Реала” Джуд Беллінгем.

Кінцівка зустрічі пройшла у безперервних атаках збірної Іспанії, які захист та воротар англійців відбивали до 87-ї хвилини. Вирішальний гол “Фурії рохи” – на рахунку Мікеля Оярсабаля. Він замкнув передачу головного героя мемів Євро-2024 – захисника Марка Кукурельї. Кукурелья перед фіналом обіцяв пофарбувати свою кучеряву шевелюру у червоний колір у разі перемоги збірної Іспанії на чемпіонаті.

Збірна Іспанії стала чемпіоном Європи в рекордний вчетверте, обійшовши збірну Німеччини з трьома перемогами. Англія програла другий фінал європейських першостей поспіль. Збірна “трьох левів”, як і раніше, залишається без єдиного європейського трофея.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо