Зниклу в Німеччині українську дівчинку знайшли мертвою

Дівчинка Валерія, якій було 9 років і яку понад тиждень шукали в Німеччині, померла, передає видання Bild з посиланням на пресконференцію місцевої поліції, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як передає ВВС, від 3 червня українка вважалася зниклою безвісти. Через вісім днів її тіло знайшли в лісі.

Спочатку поліція не підтверджувала, що це – зникла українка, але в середу, 12 червня, правоохоронці зібрали пресконференцію та розповіли деталі справи.

Дівчинка є донькою української родини, яка виїхала до Німеччини через війну. Її батько – військовий ЗСУ.

За інформацією Bild, Валерія з осені 2022 року проживала в Німеччині з мамою та вітчимом. Вона відвідувала школу, що за два кілометри від будинку.

У середу на пресконференції в Хемніці поліція підтвердила, що тіло, знайдене у вівторок у лісі поблизу Дебельна, належить розшукуваній дівчинці.

– Валерія стала жертвою злочину, – сказав начальник місцевої поліції Карстен Кемпф.

Поліцейській додав, що вони “розслідують саме вбивство”.

За даними поліції, мертву дитину знайшли у вівторок далеко від будь-яких лісових стежок, глибоко у важкодоступному підліску. За даними слідства, місце її виявлення також було місцем злочину. Валерію вбили в лісі, всього за 4 кілометри від дому.

Тіло оглянули в інституті судової експертизи в Лейпцигу.

– Після розслідування та розтину немає жодних доказів того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину, – сказала старша прокурорка Хемніца Інгрід Бургарт.

За останні кілька днів поліцейські опитали близько 400 громадян, а також перевірили всіх сексуальних злочинців, які могли б скоїти повторний злочин. Але без результату, кажуть в поліції.

– Ми сподівалися, що знайдемо Валерію ще живою, – сказала представниця поліції Менді Кюршнер.

Хоча підозрюваних і арештів поки що немає, “розслідування зараз зосереджено на найближчому колі сім’ї”, сказала старша прокурорка.

На пресконференції начальник поліції також зізнався, передає Bild, що в минулу середу, 5 червня, в поліцію вже зверталася жінка, яка нібито почула крики в день зникнення дитини. Вона прийшла через два дні після того, як дитина зникла – і це було лише за два кілометри від місця, де знайшли тіло Валерії.

– Ми не змогли звузити територію на основі заяви. Нам потрібна була достовірна підказка, щоб звузити її, — сказала представниця поліції Менді Кюршнер.

3 червня дівчинка як завжди вийшла з дому о 6:50, проте в школі так і не з’явилася. Дівчинка зазвичай користувалася автобусом, але цього разу так не зробила. Її не виявили на записах камер спостереження та не пам’ятають водії автобусів, пише німецьке видання. Стурбована мати повідомила поліцію про зникнення дівчинки вдень.

Батько дівчинки, який служить у ЗСУ і поки що залишається в Україні.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо