Музиканта з США засудили у Росії до 13 років колонії

Хамовницький районний суд Москви засудив громадянина США Майкла Тревіса Ліка до 13 років колонії суворого режиму за звинуваченням у “збуті наркотиків у великому розмірі”. Про це проінформувала прес-служба судів загальної юрисдикції Москви у четвер, 18 липня, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо з посиланням на DW.

Майкл Тревіс Лік та росіянка Вероніка Грабанчук у Хамовницькому суді

Майкла Ліка, якого російська прокуратура називає “колишнім десантником і музикантом” із США, було заарештовано у червні 2023 року. Його звинуватили у “організації збуту наркотиків молоді”. Кадри його затримання, на яких видно, як озброєні силовики вриваються у квартиру музиканта, поширили тоді російські ЗМІ.

– Я не маю жодної провини. Я не можу повірити в те, в чому мене звинуватили, – каже Лік на відеозаписі допиту.

Майкл Тревіс Лік – вокаліст російського гурту “Лови ніч”. Повідомляється, що він також продюсував кілька музичних колективів у РФ, зокрема “Louna”, “Слот” та “Таракани”. За інформацією CNN, Лік протягом багатьох років живе у Росії.

Разом із ним суд визнав винною знайому музиканта Вероніку Грабанчук. Її засудили до позбавлення волі на вісім років у колонії загального режиму.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо