У Миколаєві регіональним омбудстменом призначили Спартака Гукасяна

У пятницю, 12 липня, Миколаїв відвідав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як проінформували у Миколаївській міськраді, Дмитро Лубінець провів зустріч з керівництвом міста і нашої області, співробітниками правоохоронних органів, сектору безпеки, ДСНС та представив регіонального омбудсмена.

Дмитро Лубінець відзначив мужність миколаївців та роль усього нашого регіону у протидії російській агресії. Представляючи представника Уповноваженого ВРУ з прав людини, яким став Спартак Гукасян, він розповів про пріоритети роботи регіонального офісу.

За його інформацією, Миколаївщина – на першому місці за кількістю наших військовослужбовців, які знаходяться у російському полоні. Тому головним питанням для регіонального представництва омбудсмена є захист прав військовополонених, їх родин та родин зниклих безвісти.

Ще одним важливим напрямком роботи є захист прав мешканців Миколаївської області, які сьогодні відбивають російську навалу.

– Миколаївська область є однією з тих областей, де регулярно відбуваються обстріли. Ми трактуємо це як порушення прав громадян України з боку російської федерації. Коли відбуваються обстріли, на місце виїжджають наші фахівці і фіксують факт порушення прав громадян України, – додав Дмитро Лубінець.

Відзначимо, що регіональне представництво Уповноваженого ВР України з прав людини знаходиться за адресою: вул. Образцова, 4а/2.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо