У Миколаєві відновили пошкоджену ворожим обстрілом багатоповерхівку

У Миколаєві в мікрорайоні “Північний” відновили багатоповерхівку, що була пошкоджена в результаті ворожого обстрілу у травні 2022 року. Про це Интернет-изданию МедиаИнфо повідомили в Миколаївській міськраді.

Повідомляється, що Департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради була проведена робота із замовлення технічного звіту та проєктно-кошторисної документації. Це дозволило закласти кошти на відновлення будинку у міський бюджет та укласти договір підряду на виконання ремонтних робіт.

– У травні 2022 року в цей будинок потрапила частина ракети Торнадо-С, яка пробила дах і три поверхи. Силами ОСББ був зроблений терміновий аварійний ремонт. Після цього у жовтні минулого року міська рада розробила проєкт і в лютому підрядник вже розпочав роботи. За чотири місяці були повністю відремонтовані дах і всі пошкоджені квартири. А вже сьогодні мешканці почали повертатися додому. Ми продовжуємо роботу, тому що її в місті ще багато, – розповів мер Олександр Сєнкевич.

Підрядна організація виконала ремонт та посилення залізобетонних панелей перекриття та покриття, покрівлі, перегородок, ремонт в квартирах. Наразі усі пошкоджені конструктивні елементи будинку повністю відновлені.

– Після прильоту ракети ми терміново відреагували, закрили пробоїну силами ОСББ. Завдяки міській раді і міському голові ми відновили будинок. Прибрали пошкоджені плити перекриття, зробили нові монолитні. Відновили три квартири, що зазнали руйнувань, технічний поверх і дах. Наші мешканці задоволені, що вже можуть повертатися додому, – поділився менеджер управитель ОСББ “Північ-2” Валентин Черничко.

Наразі у Миколаєві відновлюють ще шість будинків. Всі вони на різних стадіях завершення робіт. Про це розповів заступник директора департаменту ЖКГ Артем Сапожник.

– Минулого року ми більшість часу витратили на розробку технічної документації та замовлення проєктів. Зараз всі проєкти готові, тому ми будемо поступово рухатися і по інших будинках. Є проблема з фінансуванням, але ми намагаємося вирішувати це питання, зокрема, і з залученням донорських організацій і міжнародних партнерів, – зазначив заступник директора департаменту ЖКГ.

З його слів, відновлення пошкоджених будинків це нагальне питання, яке ставиться міською владою перед департаментом.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо