У Києві розстріляли опозиційного блогера із Казахстану

У Києві вранці у вівторок, 18 червня, вчинено замах на казахського опозиційного журналіста, автора YouTube-каналу “Басі” Айдоса Садикова. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала дружина блогера, журналістка Наталія Садикова, підтвердивши інформацію, що з’явилася раніше в ЗМІ, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо з посиланням на DW.

Національна поліція України заявила, що на вулиці Ярмоли до припаркованого автомобіля підійшов невідомий і вистрілив у чоловіка за кермом, після чого втік. У машині була і дружина водія, вона не постраждала. Ведеться розшук того, хто стріляв. Про його особи поки немає інформації.

Раніше агентство РБК-Україна та низка Telegram-каналів повідомили, що опозиціонер Садиков протягом останніх років критикував владу Казахстану, у тому числі нинішнього президента країни Касим-Жомарта Токаєва.

Офіс генпрокурора України, не називаючи прізвищ, підтвердив, що замах було скоєно на громадянина Казахстану, журналіста, який має в Україні статус біженця. У повідомленні йдеться, що внаслідок замаху журналіст отримав тяжке поранення і зараз перебуває у лікарні. За фактом замаху порушено кримінальну справу.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо