Україна у своєму першому матчі на Євро-2024 поступилася Румунії 0:3

У понеділок, 17 червня, збірна України у своєму стартовому матчі чемпіонату Європи з футболу, що проходить у Німеччині, програла збірній Румунії з великим рахунком 0:3, повідомляє Интернет-издание МедиаИнфо.

Як передає DW, у першому таймі на стадіоні у Мюнхені українці значно частіше володіли м’ячем, набагато частіше й гостріше атакували, проте рахунок відкрили румуни, скориставшись першою помилкою суперників. На 29-й хвилині захисник Микола Матвієнко помилився з пасом назад, голкіперу Андрію Луніну довелося вибивати м’яч, і той у результаті опинився у Ніколіє Станчу, який потужно пробив здалеку в дев’ятку. Після цього гра, яка до цього протікала в основному без активного пресингу, явно пожвавилася, але рахунок до перерви не змінився.

Другий тайм розпочався атаками українців, проте не минуло й 15 хвилин, як на табло вже світився рахунок 3:0 на користь збірної Румунії: на 53-й хвилині Лунін пропустив м’яч, відправлений у його ворота дальнім ударом Развана Марина, а на 57-й хвилині Денис Дрегуш, скориставшись провалом української оборони у воротарському майданчику, потроїв результат.

Усі спроби підопічних Сергія Реброва переламати перебіг матчу успіхів не принесли.

На рівні чемпіонатів Європи з футболу Україна та Румунія зіграли вперше в історії, до цього вони зустрічалися лише у товариських матчах. Команда Румунії вийшла у фінальну частину великого міжнародного турніру вперше за останні вісім років. На останній для себе першості Європи, у 2016 році, вона набрала у трьох матчах лише одне очко, посівши у групі останнє місце. На Євро-2024 її вважають одним із головних аутсайдерів.

Напередодні матчу суперкомп’ютер статистичної компанії Opta оцінював ймовірність перемоги збірної України у 48,3%, команди Румунії – у 24,8%, а нічийного результату – у 26,9%.

Свій другий матч у групі Е українська команда проведе 21 червня проти Словаччини у Дюссельдорфі. У разі другої поразки її шанси на вихід у плей-офф будуть мінімальними. Ймовірно, місце у воротах у цій грі займе другий голкіпер збірної Анатолій Трубін. Збірна Румунії на день пізніше поміряється силами з Бельгією.

У рамках Євро-2024 відбудеться 51 матч на 10 стадіонах Німеччини. Найбільше ігор – по шість – приймуть футбольні арени у Берліні, Мюнхені та Дортмунді. На найбільшій з них – Олімпійському стадіоні у Берліні – пройде і фінал турніру.

По п’ять ігор відбудуться на стадіонах Штутгарта, Гамбурга, Дюссельдорфа, Франкфурта та Кельна, по чотири – у Лейпцигу та Гельзенкірхені.

Джерело: Интернет-издание МедиаИнфо